آشنایی با شهر کوالالامپور
صنعت گردشگری نقش بسیار مهمی در اقتصاد شهر کوالالامپور ایفا کرده است و بسیاری از هتل های زنجیره ای بین المللی و اقامتگاه های متنوع در این شهر وجود دارند که از جمله آنها می توان به هتل Majestic اشاره نمود . لازم به ذکر است که این شهر سالانه میزبان بیش از 9 میلیون گردشگر از سراسر جهان می باشد ، رشد گردشگری این شهر عمدتا به دلیل تنوع فرهنگی این شهر ، هزینه های نسبتا مناسب و انواع مختلف غذاهای سنتی و وجود مناطق گردشگری تور کوالالامپپور باعث شده است که برای علاقه مندان و توریست ها بسیار جالب و فوق العاده به نظر برسد . از ایران هم هر سال نوروز گردشگران بسیاری در قالب تور مالزی راهی این شهر می شوند و به بازدید از جاذبه های آن می پردازند.
نقشه کوالالامپور
تاریخچه کوالالامپور
خیلی متعجب کننده است که بشنوید شهر کوالالامپور 200 سال پیش وجود نداشته است و تاریخچه این شهر زیبا به طرز شگفت انگیزی کوتاه است و بوجود آمدن کوالالامپور از اواخر دهه 1850 میلادی آغاز گردید .زمانیکه گروهی از جستجوگران چینی به دنبال معدن قلع ، در محل دو رودخانه های کلانگ و گمبک که محل تلاقی شان محسوب می شد سکونت کردند ، وجود این معادن باعث پیشرفت به سمت تجارت و تبدیل آن منطقه به شهری مرزی گردید .
در سال 1862 این شهر به سرعت پیشرفت نمود و معدن چیان جدیدی از سراسر جهان به این منطقه سفر کردند و در آن ساکن شدند که این موضوع نیز موجب بوجود آمدن درگیری ها و جنگ های گروهی بسیاری شد و در نهایت در سال 1896 میلادی یک سرکارگر چینی به نام یاپ آه لوی توانست در طول چند سال نظم و قانون را در این شهر بنیانگذاری کند و پیشرفت شهر به سوی مدرن شدن زمانی شکل گرفت که شهر تحت سلطه حکومت استعماری بریتانی قرار گرفته بود .
در سال 1880 زمانیکه یک نماینده بریتانیایی اولین برنامه ریزی شهری را توسعه دادند این شهر به شهری مدرن بدل گردید ، ضمنا جالب است بدانید که شهر کوالالامپور در سال 1887 میلادی پایتخت استان سلانگور شناخته شد .
نام این شهر به معنی تلاقی پر از گل می باشد و اینکه علت نام گذاری آن تقاطع دو رودخانه کلانگ و گمبک که ورودی اصلی این شهر بود . همچنین در سال 1896 میلادی کوالالامپور پایتخت ایالت فدرال مالایی تازه تاسیس گردید و از آن زمان این شهر به سرعت باور نکردنی پیشرفت کرد و پایتخت جدید ، مردم بسیاری را با فرهنگ های متفاوت به سوی خود جلب نمود و این شهر به سرعت به سرزمین آمیزش فرهنگ های آسیایی تبدیل شد .
محل های مخصوصی در شهر بنا نهاده شد و هر گروه در قسمتی به زندگی خود مشغول شدند ، به عنوان مثال محله چینی ها ، محله هندی ها ، محله اروپایی ها که اغلب انگلیسی بودند و محله ای که بومیان مالایی در آن زندگی می کردند .
شاید برای شما گردشگران عزیز جالب به نظر برسد که در بین سالهای 1913 تا 1957 این شهر تحت سلطه بریتانیا بوده است و اینکه بریتانیا در تلاش بود تا به سرعت شهر را توسعه و پیشرفت دهد و به همین علت به سرعت یک سیستم حرفه ای جاده ای ، راه آهن و دیگر زیر ساخت های پر کاربردی را به سرعت ساخت .
همچنین در طول جنگ جهانی دوم کوالالامپور درگیر حمله کشور ژاپن بود ولی با این حال زمانیکه نیروهای ژاپنی شهر را ترک کردند و انگلیسی ها به شهر برگشتند ، ساکنان شهر کوالالامپور همچنان با ظلم و ستم فراوانی دست و پنجه نرم میکردند ولی به آهستگی ولی بطور قطعی و جدی بریتانیا نفوذ خود را هم در شهر کوالالامپور و هم در کل کشور از دست داد .
مالزی کوالالامپور در آن زمان مستعد نفوذ قدرت جدیدی قرار گرفته بود و در ضمن این اتفاقات درست در زمان ظهور کمونیست اتفاق افتاد . با اینکه بریتانیا قدرت خود را چند سال بعد در دست گرفت ولی دیگر خیلی دیر شده بود ، چرا که مردم به دنبال آزادی و استقلال بودند و به همین منظور در سال 1957 درخواست استقلال کردند و آن را به نیز به دست آوردند و اینکه کشور انگلستان هم با درخواست آنها موافقت نمود و کشور را ترک کرد .
به این ترتیب کوالالامپور پایتخت کشور باقیمانده وهرچند که این شهر مدیریت و قانونی از آن خود نداشت ولی این موضوع تا سال 1972 ادامه داشت تا بالاخره به شهری مستقل تبدیل شد و دولتی در خور خود تشکیل داد .در سال 2007 میلادی شهر کوآلالامپور سالگرد پنجاهمین سال به عنوان پایتخت مالزی و مالزی هم سالگرد پنجاهمین سال استقلال خود را جشن گرفت .
دین و زبان مردم کوالالامپور
شهر کوالالامپور از نظر دینی و مذهبی تنوع بسیار زیادی دارد ولی دین اسلام با حضور مردم مالزیایی و هندی مسلمان بیشترین جمعیت را در کوالالامپور از آن خود کرده است و بعد از آن نیز دین و مذهب هایی مانند بودیسم ، کنفسیوس ، تائوئیسم و هندوئیسم در این شهر رواج زیادی دارد . برخی از چینی ها و هندی های ساکن این شهر نیز به دین مسیحیت روی آورده اند و اینکه بر طبق آمارها در سال 2010 میلادی حدود 46 درصد مردم کوالالامپور مسلمان ، 8.5 درصد هندو ، 5.8 درصد مسیحی و بقیه نیز پیرو مذاهب دیگری می باشند .
زبان رسمی مالزی و کوالالامپور نیز مالایی می باشد و اما بسیاری از مردم آن به زبان انگلیسی نیز مسلط هستند و اینکه با توجه به تعداد فراوان توریست هایی که سالانه به این کشور سفر می کنند باعث شده است که زبان انگلیسی به نوعی دومین زبان رسمی کوالالامپور بشمار رود و در صورتی که به زبان انگلیسی مسلط باشید نیازی به نگرانی در سفر به کوالالامپور را نخواهید داشت .
موقعیت و جمعیت شهر کوالالامپور
شهر زیبای کوالالامپور پایتخت کشور مالزی است که در جنوب شرقی آسیا واقع شده است و اینکه كوالالامپور در سال 1972 میلادی به عنوان پایتخت مالزی شناخته شده می باشد .
کوالالامپور دارای جمعیتی تقریبی بیش از 5 میلیون نفر را در خود جای داده است و این شهر علاوه بر تنوع فرهنگی مختلف ، شهری مدرن و رنگارنگ با آسمان خراش ها و مراکز خرید متعدد و فوق العاده اش و مکان های دیدنی طبیعی می باشد که در سالهای اخیر نیز پیشرفت قابل توجهی داشته است و همین امر باعث شده است سالانه گردشگران زیادی روانه این شهر می شوند .
طبق آخرین آمار بدست آمده در سال 2016 میلادی جمعیت کوالالامپور چیزی در حدود 1 میلیون و 790 هزار نفر برآورد شده است که از این تعداد 46.4 درصد را مسلمانان ، 35.7 درصد را بودایی ها ، 8.5 درصد را هندوها ، 5.8 درصد را مسیحیان و 3.1 درصد را مردمانی با دیگر مذاهب تشکیل داده اند .
آب و هوای شهر کوالالامپور
کوالالامپور پایتخت مالزی و یکی از شهرهای رو به رشد آسیای شرقی بشمار می رود که این شهر در نزدیکی مناطق ساحلی دره کلانگ قرار گرفته است و همچنین با کوهستان تیتیوانسا هم مرز می باشد . شهر کوالالامپور در زبان مالایی به معنای محل تلاقی گل است و انتخاب این نام برای این شهر به این علت بوده است که کوالالامپور در نزدیکی محل تلاقی دو رودخانه مهم کلانگ و گمباک است .
این شهر دارای آب و هوایی استوایی با بارندگی فراوان و درجه حرارت بالایی می باشد و وجود کوهستان تیتوانگ در غرب و جزیره کوهستانی اندونزیایی در شرق این شهر آب و هوای کوالالامپور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است ، درجه حرارت این شهر به دلیل نزدیک بودن به خط استوا بالا می باشد و معمولا کمترین درجه حرارت ۲۲ درجه و در گرمترین ساعات تا ۳۳ درجه خواهد رسید .
توجه داشته باشید که ماه های دسامبر تا فوریه معمولا خنک ترین ماه های سال هستند اما تفاوت دما در این ماه ها با ماه های دیگر سال معمولا ۲ تا ۳ درجه متغیر است ، ماه های مارس تا آوریل گرم ترین ماه های سال کوالامپور هستند و رکورد بالاترین درجه حرارت این شهر ۳۷ درجه و کمترین آن ۱۹ درجه به ثبت رسیده است .
بارندگی های موسمی جنوب غربی معمولا در ماه های سپتامبر تا آوریل اتفاق می افتد و این شهر را تحت تاثیر قرار می دهد اما میزان بارندگی ها آنقدر چشمگیر نیست و معمولا مرطوب ترین دوره بعد از این بارندگی ها از آوریل تا سپتامبر می باشد . اواسط ماه ژانویه و فوریه که خشک ترین دوره سال است ، بهترین زمان سفر به کوالالامپور و سنگاپور می باشد چونکه در این زمان معمولا درجه حرارت هوا کاهش پیدا می کند و هوا خنک تر و رطوبت کمتری را داراست .
سوالات متداول آشنایی با شهر کوالالامپور
1- کوالالامپور کجاست ؟
کوالالامپور پایتخت مالزی است و در قسمت غربی کشور قرار دارد.
مشاهده نظرات
نظرتان را در مورد این تور با ما به اشتراک بگذارید